Wednesday, June 26, 2013

LONGCHAMP Handbag For Sale..

assalamualaikum...

Longchamp - jenama handbag yang tak perlu diperkenalkan lagi.
Apa istimewanya jenama Longchamp ni ye?
- Diasaskan oleh Jean Cassegrain pada 1948, berasal dari Paris
- Perkataan 'Longchamp' (dalam bahasa France) bermaksud horse race track (trek lumba kuda)
- Sebuah jenama barangan kulit dan barangan kemas Perancis
- 1970an, membuka butik pertamanya di Jepun dan Hong Kong
- 1980, anak pengasasnya (sekarang merupakan Presiden) Philippe Cassegrain meluaskan empayarnya ke Belgium dan Germany
- "Le Pliage" merupakan produk yang paling 'menjadi', seterusnya berjaya menembusi pasaran US
- terdapat 8 butik Longchamp seluruh Germany, antaranya ialah Düsseldorf, Berlin, Hamburg, Frankfurt dll



soooo, Le Pliage ni ada 3 unit yang masih available, warna Biru, Coklat dan Merah..

 
 

saiz Medium 31x30x19 cm dan Long Handle..
siap ada paperbag tau...hehehe...


dan yang paling penting, KOMPOM original sbb saya pegi beli sendiri di Butiknya di 
Düsseldorf :D

harga? hanya RM420 (termasuk pos), boleh ansuran maksimum sebanyak 4 kali..
tiga2 henbeg ni dah ada kat Msia, so sapa2 berminat, boleh terus dapat..
boleh pakai untuk Aidilfitri kan? hehehhe...
oh ya, setiap pembelian akan dapat salah satu FM Germany / negara2 yang saya penah lawati spt dalam gambar ni :)


antara kelebihan ketara Longchamp ni ialah ia tahan lasak. kalau kotor, lap je permukaan dia.. :) 
jugak saiznya yang besar, sesuai bawak ke pejabat, pegi shopping dan lain2 kegunaan, banyak benda leh sumbat hehehe...
tapi kalau nak simpan selepas guna, boleh lipat jadi kecik, so jimat space kan? 



untuk pertanyaan lanjut, boleh kontek saya di page JOM SHOPPING MALAYSIA atau email ke sitiezahim@gmail.com
 









7 comments:

  1. Mmg sng nak cuci klu kotor, just wipe je with wet tissue..;D

    ReplyDelete
  2. mata da blink2....huuuu.. cantiknyeeeee!!

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. boleh order lagi. jemput ke fb page saya Jom Shopping Malaysia atau email saya sitiezahim@gmail.com :)

      Delete