Thursday, July 4, 2013

Pray For Egypt..


assalamualaikum...

mari kawan2 muslim semua kita berdoa semoga Allah merahmati Dr Morsi dan keluarganya, juga untuk semua rakyat Mesir dan umat Islam sedunia yang menyokong beliau..

Ya Allah! Ya Qahhar ! Ya Jabbar ! Ya Muntaqim ! Ya Dzal Jalali wal ikram! Ya Allah! Ya Allah! Ya Allah! bantulah saudara-saudara kami Dr Morsi dan Ikhwanul Muslimin di Mesir dan di semua tempat.
Ya Allah! bantulah mereka dan janganlah Engkau membantu musuh melawan mereka.
Ya Allah! bantulah mereka dan janganlah Engkau menolong musuh melawan mereka.
Ya Allah! berilah mereka (cara membuat) makar untuk menghadapi musuh-musuhnya dan janganlah Engkau memberi makar kepada mereka.
Ya Allah! tepatkanlah bidikan Senjata mereka dan kukuhkanlah kaki-kaki mereka serta berilah taufiq-Mu pada setiap langkah mereka.
Ya Allah! satukanlah barisan mereka dan kumpulkanlah segala upaya mereka.
Ya Allah! jadikanlah jihad mereka di jalan-Mu dan janganlah haramkan pahala jihad mereka atas kami.
Ya Allah! tolonglah kaum muslimin yang terzhalimi di Mesir dan semua tempat.
Ya Allah! tolonglah Ikwanul Muslimin dan perbaikilah hubungan mereka.
Ya Allah! binasakanlah Para Munafiqin Yang Bersongkol dengan Zionis Israel+ Syiah dan Mustakbirin Amerika goncangkanlah dan hancurkan mereka.
Ya Allah! cerai beraikan barisan mereka dan luluh lantakkan kalimat mereka.
Ya Allah! janganlah Engkau memberikan kedudukan yang baik bagi mereka di muka bumi ini.
Ya Allah! lemparkanlah rasa takut dalam hati-hati mereka.
Ya Allah! hitunglah jumlah mereka, bunuhlah mereka dan jangan sisakan seorang pun dari mereka Ya Allah! Kesihanilah saudra-saudara kami Ya Allah! Perkenankanlah Permintaan Kami, Aamiin Aamiin Aamiin Allahumma Aamiin.


memetik status FB Angel Pakai Gucci  "Sorry I just couldn't understand the Egyptians. They could bear 30 years with Mubarak but they could not be patient of 1 year with Mursi? I just could not brain this."

saya mmg tak nampak kenapa ada rakyat Mesir beragama Islam menolak kepimpinan beliau. Seorang pemimpin yang hafal Al Quran, mengamalkan kepimpinan sebenar Islam, secara tegas membela Syria dan Palestin, sering menjadi imam dll. Isteri beliau, Najla juga menolak gelaran 'First Lady' - bukankah itu membuktikan betapa luhurnya peribadi mereka? 

Semoga Allah sentiasa merahmati mereka, dan semoga Allah terus membukakan pintu hati kita untuk sentiasa cintakan dan memilih kebenaran.. Amin

4 comments:

 1. Tera nk Tunggu Islam betui2 kuat kiter d uji dulu
  But sedey sesama Islam bergaduh 。・°°・(>_<)・°°・。

  ReplyDelete
 2. salam singgah..
  semoga negara bergolak ini kembali aman semula...

  ReplyDelete
 3. betul cakap angel pakai gucci tu

  ReplyDelete