Wednesday, April 16, 2014

Sakura Germany Super Duper Lawa di Bonn...

assalamualaikum....

dah ujung2 dok germany ni baru tau ada tempat super duper lawa kalau nak tengok Sakura.. hahaha
nasib kami baik, ada kawan duduk Bonn yang selalu lalu di jalan ni, so dia lah informer tak resmi kami hahaha.. :P
time kasih Abang Mael & Zura :D

actually, saya tau dari taun lepas, tapi masa tu musim sakura dah abis..
untuk info, sakura ni tak lama kembangnya tau..
dalam masa beberapa hari pon dah nampak bezanya.. huhuhu
Europe ni Musim Bunganya dalam April - Mei, sakura ni biasanya kembang awal dari Tulips..
tapi kadang2 susah jugak nak agak bila full bloom nya sebab cuaca sekarang tak menentu huhu..

cuma satu je yang kurang syioknya, laluan ni kenderaan boleh lalu, so kalau nak gambar kat tengah2 jalan kena hati2 la.. huhu

dari jalan besar, macam masuk dalam satu dunia lain yang penuh indah.. :)


amacam cantik tak? Subhanallah.. saya kalau tengok tempat lawa camni, selalu pikir, macam manalah agaknya cantik Syurga tu kan?







Sakura yang dah berguguran, kami pegi time full bloom so tak banyak la kelopak2 dia kat jalan :)


Ada aktiviti melukis untuk kanak2 masa ni.. cantik2 hasil yang derang lukis :)

 

Us.. alhamdulillah dah berlima :D
 


8 comments:

  1. Subhanallah cantiknya... cherry blossom dah dapat tengok... pasni nak buru sakura dengan tulip pulak... nak g jerman gak lah...jangan balik mesia dulu taw... he he he...

    ReplyDelete
  2. subhanallah!!!!!cantik 3x sgt. bilala ada change nak tgk dgn mata sendiri. inshaallah. btw dah nak blk for good ke ct?

    ReplyDelete
  3. Lawaaaa nyer
    Tp dah start kuaq daun tu
    Ni tgk teringat drama korea kihkihkih

    ReplyDelete
  4. Subhanallah..!! cantik sangat..!!

    ReplyDelete
  5. subhan Allah such a perfect weather :)

    x, Farah

    ReplyDelete
  6. salam kak.....

    aaaa, altstadt, dekat dgn rosental....... huuuuuuuuu

    ReplyDelete