Monday, August 25, 2014

Family Paling Poyo Kat KLIA hehehe...

Assalamualaikum...

Kejadian 2 bulan lepas... Hihihi

Alhamdulillah kami dah selamat pulang for good ke Msia..
Semuanya dipermudahkan oleh Nya...
Walaupun owner umah sewa kami di Duisburg banyak cekadak sikit (standard orang jerman) tapi alhamdulillah semuanya ok..

Alhamdulillah Zayd jadi baby baik sepanjang perjalanan (6 jam flight +4 jam transit + 7 jam flight). Jaoooo kan? Huhuhu...


Kami tak ambik flight direct, sebaliknya transit di Dubai dulu.. Bolehla luruskan kaki tangan di surau dulu hehehe...
Masa kat surau, jumpa org Msia nak balik dr umrah, rasa pelik dgr suara di sekeliling kita ckp bahasa yang kita paham.. Selalunya tak ambik pot apa org ckp sbb tak berapa paham kan.. Hehehe..

Mercu tanda Dubai..



Berdebar, sedih, gembira semua ada masa flight last ni..
Masa tu belum kejadian MH17 tau.. So bila MH17 terhempas ni, terasa dekat sangat ngan saya, sbb dlm tu kan ada satu famili yg nak balik for good dan sorang yg dah nak abis phd tu, rasa sediiihh sangat lagi2 bila emak saya ckp "tak tahulah perasaan mak camana kalau jadi kat mak huhuhu"

Keluar je dr pintu tu, jeng jeng jeng muka2 yang dirindui semua ada.. Mak, mak mertua, kakak abang, kakak ipar, biras, anak sedara semua dah standby menunggu...

Siap dengan banner, tu yang paling tak tahan n terharu.. Poyo pon poyolah hihihi...
(nasib baik amik gamba yang muka ai comel hihihi)


Zayd paling gelemer, maklumlah tak penah jumpa, then tombam semacam plak tu..hehehe..

Sesi bergambar selepas berapa tahun tak jumpa..


Jugak sesi makan Nasik Arab.. time kasih pada yang sudi belanjeeeee hehehe


Alhamdulillah akhirnya semuanya dah selesai dan selamat.
Perjalanan dan kehidupan Dochland selama 4 tahun macam sekejap sangat rupanya..
Bila kembali dikelilingi famili dan kehidupan lama di Msia, kadang2 rasa macam mimpi je tu semua tau..
Terasa sedih jugak, terasa rindu dengan kesejukan, kebersihan, masyarakat Germany (walau sampai ke sudah masih tak fasih Deutsch hahaha), bahasanya, team bolanya, makanan Turki yang jadi alternatif saat malas memasak, aktiviti harian kami, route amik anak sekolah, playground yang terjaga, ukhwah sesama Msian di sana, empat musim - bunga yang berkembang, daun yang menghijau, jalan yang dipenuhi daun kering dan tak dilupa salji yang kadang2 je ada hahahha :P..

Selamat menempuh hidup baru semula di Msia buat kami sefamili.. Apapon Dochland tetap selamanya dlm ingatan..:)

11 comments:

  1. welcome back SZ... pasni kena belajar makan budu belacan semula la

    ReplyDelete
  2. ala.. kalau tahu tarikh balik, boleh tggu depan gate
    hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi dah ujung masa nak balik tu mmg kalut kak irfa... :)

      Delete
  3. Salam, Siti.. Siti, boleh whatsapp akk tak sbb akk tak save no Siti yg baru tu, hihi. Nak bagi duit kuali.. aummmm!!

    ReplyDelete
  4. salam. kak siti hajar x staff tunas manja?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye aini ni kak hajar.... Takleh nak mesej aini la. Aini email akak tau budakjahat_mmu@yahoo.com

      Delete
  5. msg aini kalu tu adalah akak..

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah. welcome back to Malaysia...

    sedih kan baca kisah MH17.. mesti awak terasa sangat sangat pasal kejadian tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmmm rasa semua pon terkesan kan ngan nahas tu. Tp haritu masa mak saya ckp camtu mmg sedih giler la.. Ala rai pon mesti paham sbb rai pon penah dok obersea, camne perasaan risau takut tak dpt jumpa famili bila jauh kat perantauan kan huhu

      Delete