Thursday, May 31, 2012

Dari Duisburg ke Kaiserslautern...

assalamualaikum...

last week kami dijemput menghadiri kenduri tahlil di rumah rakan, Azmir & Fauzana, merangkap rakan  seMalaysia, seDeutschland, seOpis (kaum suami) dan seUsrah (kaum isteri)..hihihi

jauh jugak dr Duisburg ni, makan masa 4 jam lebih ke sana, tp tak mematahkan semangat kami unt gather2..hihihi
bertolak lewat petang Jumaat, suasana on the way pukul 9 mlm yg masih terang benderang..


melencong ke Frankfurt unt makan itik halal di Thai Fun...fuhhh..:)



menjadi AJK sebelum, semasa dan selepas kenduri bersama famili Hanimah dan Zinnirah..
pengalaman berharga yg tak dapat dilupakan..tido asing2 laki bini, stay up borak2 sambil buat kerja, sesi kemas, perhangat lauk, basuh pinggan yg tak kunjung habis...betul2 stail kenduri...hehehehe

kaum ibu sibuk rewang di dapur..



sesi bacaan Yasin beramai2 diketuai oleh Shahmi..
then, sesi tazkirah dengan topik Mengingati Mati oleh Haitham..sangat menginsafkan...huhuhu




solat Zuhur berjemaah, dan diikuti acara makan makan...hehehe


acara borak2 dan posing2 jugak..hehehe




kaum kaum bapa dah lepak kekenyangan, ada main dart..


ada yg bertaaruf, maklumlah ada yg pertama kali kenal..ehem ehem firdaus speaking arabic ke english kat haitham tu? ekekek...



budak2 dengan acara wajib, main Wii..:)


persembahan piano oleh tuan umah...tukang request dok impit kiri kanan..hehehhe :P



tetamu nak balik dah...huhuuh syedey :(


malamnya kami semua kaum kaum isteri terharu dengan kesudian kaum kaum suami berhempas pulas di dapur..

masing2 dengan tugas masing2, shahmi as ketua chep, firdaus tukang kupas bawang, azmir merangkap tuan rumah, tukang treasure hunt bahan2 dan en husbenku tukang basuh pinggan dan daging..

ni la hasilnya, kambing masak Tojin (Morocco stail)...sehr lecker!!


besoknya kami semua berangkat pulang..perjuangan masih belum selesai, kerana Isnin nya sang sang suami ada tournament Badminton, insyaAllah nanti saya kongsikan ceritanya..:)

apapon vielen dank unt tuan umah, Azmir & Fauzana atas kesudian menjemput kami unt sama2 memeriahkan suasana..time kasih atas layanan yg tak terhingga..insyaAllah panjang umur kita jumpe lagi...miss u all..sob sob sobs...








16 comments:

  1. hajar!!!! sy tak kira nak jadi 1st commenter kat sini!! terharu nye ngan entry yg sungguh best ni, paling tak tahan tu bab persembahan piano tu, tukang request kiri kanan hahaha!! akan sy cuba mainkan semua lagu yg direquest tu, wlupun tak pandai mana tapi mendapat sokongan yg sungguh mantap, terharu sgt2.. and kaum suami bertungkus lumus di dapur jugak sgt2 sy hargai, and hajar and zahim sendiri yg banyaaaaaaaakkk sgt membantu, dr kuali yg dipinjamkan :D hinggalah masak memasak dan mengemas slpas kenduri.. time kasih time kasih yg tak terhingga, smpai kita jumpa lagi, insyaAllah... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kami tukang makan kena la contribute something kan...takpe, sama2 kita tolong menolong...hihihi

      Delete
  2. kambing Shahmi mmg terbaekk!! Dimasak lak dgn periuk WMF yg terbaekk!! Bole buat lagi lain kali..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha pendek kata semua terbaik la hihi

      Delete
  3. Kak,dapat juga saya dan Firdaus entepreme dlm ini cerita...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah u kan ahli geng mesti masuk dlm cerita hehehe

      Delete
  4. itik tue nampak sedap
    sedap ker uols???
    baguih ada aktiviti mcm ni

    ReplyDelete
  5. eh nampak kak Azie, betul kot! hehe... oh dekat2 je ye rumahnya. ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah kak as kenal ek kak azie..betul la tu..mmm dia duduk dekat umah kawan saya ni, tp dengan bandar saya jauh la..hehehehhe

      Delete
  6. Wah bestnya!! Alhamdulillah selesai tahlil kt rumah kak Nana..nmpk ada lukisan baru la hihi cantik! ;) aritu pegi segan nk request kak Nana main piano huhu rugi rugi ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa rugi2...heheheh..tu la ana mmg berbakat habis...mmg berseri2 umahnya..:D

      Delete
  7. sonotnye xtvt mcm ni kan... sedey lak rasa kami 1 femli je kat chiba...geng3 ump sumer dah balik msia (abu zaharin, razali daud n addie)... wah kul 9mlm masih terang ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu tu la kan kalau geng2 sumer dah balik, mmg syedey..uwaaaa

      Delete