Tuesday, February 28, 2012

Berhati hati Dgn Kontraktor Umah..

assalamualaikum...

terlebih dahulu entri ni bukan nak tutup periuk nasik orang, tapi mungkin boleh dijadikan info atau panduan kalau kita nak renovate umah..
kisah benar yg terjadi pada kakak saya masa nak carik kontraktor unt betulkan salah satu umah sewa dia..
kepada sesiapa yg area Taman Desa, KL berhati2 la dgn kontraktor nama En Hakim..
jangan terkena orang yg sama..naya dibuatnya..

secara ringkasnya, dia mintak duit dulu baru nak mula kerja, janji leh siap dlm masa yg singkat las las stop keje camtuh aje..sampaikan kakak saya terpaksa bawak orang lain unt siapkan kerja2 dia yg terbengkalai..
kerja macam hampeh, ada ke kerja mengecat yg di bayar camni hasilnya??


ni versi yg kakak saya dah betulkan..jauh beza kan??
JAUH lagi cantik kami yg amatur ni mengecat tau!huhuhu
kalau tak caya leh tgk di SINI...heheheh :P



pasang jubin charge mahal kenkonon pekerja pro, tp banyak yg kosong di bawah..
dan bila kakak saya tanak bayar baki duit, pekerja nya call kakak saya unt mintak duit kengkonon en Hakim tuh tak bayar pada dia..

leh baca kisahnya di SINI dan SINI..

dan bila kakak saya share kisah ini di blog, ramai kengkawan nye yg share cerita pasal kontraktor umah mereka yg bermasalah...
bayar ikut hari, tp kontraktor suka delay kerja so tuan umah kene spend duit yg banyak unt gajikan derang..
tipu sana, tipu sini...
hmmmmmm macam-macam....

p/s: kerja nak kasik anak bini makan, biarlah yg berkat..huhuhu

16 comments:

  1. huhuhu... cat dan lampu tu mmg sangat cantik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha cat tuh tengok la sapa yg pilih kaler :P

      Delete
    2. hehehe... tgk gak saper rekemen kedai cat tu... hahahaha

      Delete
  2. Replies
    1. tuh la pasal..sapa tak hangin kan ijah huhuhu

      Delete
  3. kasi taro sama dia... kurang asam betul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu taro la ni sampai bubuh kat blog..hahahahha

      Delete
  4. memang ramai kontraktor macam tu...dpt duit blah mcm tu je. keje tak siap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuh la nasib baik baru bayar sikit..just ok la ngan hasil yg hampeh camtuh huhu

      Delete
  5. ajar, aku rasa kakak ko kene careful sbb contractor tu tau umah dia, kenal akak ko n pekerja dia tau umah sewa kakak ko tu kat ne. takut2 nanti dia buat lagi jahat, dia dtg umah ke mntak duit. kene extra careful

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak.. scary lak dengar... tapi saya dah tukar mangga dan tombol pintu baru

      Delete
  6. nak mengata orang melayu, kaum kita sendiri. tapi kalau dah kaum sendiri buat perangai macam ni.. jangan la nak salahkan orang lain kalau kita bagi job kat ca ya nun alif. mahal mmg mahal, tp boleh percaya, hasil kerja bagus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu noorul..saya pon penah jugak nak buat grill umah n pagar..sama kaum la tuh..buat lambat giler las2 siap grill aje..bila kita cakap nak buat pagar ngan orang lain, dia tak kisah pon..buat ngan cina, beberapa hari je dah siap..huhuhu

      Delete
  7. Ish gitula peniaga melayu ni..bkn nk hentam sama bangsa tp sikap tak ubah mcm mn melayu nk maju. :( bila guna khidmat org bkn mly, kata tak support org kita tp bila support dia pijak plak kita..

    ReplyDelete