Tuesday, February 7, 2012

Hafalan Shalat Delisa..


assalamualaikum...

alhamdulillah berpeluang tengok citer ni di Astro First..
berbaloi membayar RM 15.90 untuk 48 jam..
sebab penontonnya terdiri dari emak, anak anak dan cucu cucu..
ada gaya baring, duduk, dan gaya bebas jugak hahaha...
ulang ulang sampai hapal dialognya..:P

apapon memang sangat menginsafkan..
cerita tentang Delisa yg berusaha menghafal bacaan dalam solat semasa Tsunami muncul..
sampai mengorbankan ibu, tiga kakaknya dan sebelah kakinya jugak!
betapa ujian Allah datang sekelip mata..
dan bagaimana dia meneruskan hidup bersama ayahnya selepas kejadian itu..

jadi kawan kawan yg ada Astro silalah melanggan..
memang tak rugi menonton nya dari dok melabur duit di shopping shopping complex..:)



p/s: menunggu nunggu movie yg menginsapkan seperti ini dari penggiat filem Msia..:)

7 comments:

  1. dah tgk jugak..saya tgk online je dekat website ni

    mcm2 cite ade.heee

    http://www.malaymoviesfull.net/

    ReplyDelete
  2. Betul sgt menginsafkan. Sy tgk di youtube. Hmmm, Malaysia...akan munculkah filem seperti ini?
    By the way, aktor watak Abi tu sekali imbas mcm Farid Kamil kan.

    ReplyDelete
  3. saya layan jugak cite ni, tapi x langgan.. through youtube je. memang sedih, banyak pengajaran...

    ReplyDelete
  4. sebaiknya filem yang bagus begini kita tunjukkan sokongan dengan cara yang betul seperti melanggan astro first, membeli dvd (bila dah dijual nanti) atau menonton di panggung (sekiranya ia ditayangkan di panggung).
    sebab sebahagian dari duit kita akan kembali kepada penerbitnya. ini sebagai tanda terima kasih dan juga duit itu akan dapta digunakan oleh penerbit untuk menerbitkan lagi filem2 yang bagus di masa depan. kalau filem bagus dan penuh teladan pun kita nak tgk yang free, atau beli yang pirate je, macamana penerbit nak balik modal. macamana kita nak galakkan mereka terbitkan lebih lagi...

    kecualilah jika di negara kita tinggal tu, takde ditayangkan do pawagam, takde jual dvd original dan takde astro first. takde cara sdah utk menontonnya..

    ReplyDelete
  5. tgk on9 jer la nanty
    but lately mcm bz (ntah apa yg bz ni) ngeee
    semua pakat demam movie nie ngee

    ReplyDelete
  6. suka la pulak baca entry2 blog ni ;)

    ReplyDelete