Thursday, February 21, 2013

Senarai Masjid di Europe..

 
assalamualaikum...

pic di atas ni ialah Masjid di Duisburg yang terletak di Maxloh..

dan di sini saya nak share senarai masjid yang terdapat di Europe ni, so mana2 kengkawan yang nak travel boleh sama2 rujuk...
sumber dari Wikipedia, boleh klik di SINI ye..:)

6 comments:

  1. Wahhh bestnya dok sebelah europe ye. Banyak masjid n cantik2! MasyaAllah...

    Kat sini penuh dengan church je..

    ReplyDelete
  2. thanks for sharing..dan insyaallah dpt membantu mrk yg suka travel ..

    ReplyDelete
  3. Cantik...masjid tpt umat islam dr segenap ceruk berkumpul mnunaikan tggjwb pd Allah

    ReplyDelete
  4. Masjid ni cantik kan kak Hajar... Org Jerman suka datang tgk. imam dia pun berpakaian cantik, serban tinggi mcm potret2 turki uthmaniah dan bacaannnya merdu......... insya Allah nanti kami datang lagi :P

    tapi hari tu kami datang, makcik2 tua kat tingkat atas tak children friendly, padahal ajk masjid kat bawah suka benar dengan anak2.. bagi gula2 dan dibiarkan berlari2 lagi.. hue hue hue....

    ReplyDelete
  5. Salam kak hajar.saya ni silent reader akak selama ni..hehe..
    Saya pernah pergi masjid yg akak tunjuk tu tiga tahun lepas. besar dan cantik ala ala masjid kat malaysia.kebetulan malam tu isra' mikraj memang ramai jemaah di masjid..meriah macam di Malaysia jugak.

    ReplyDelete