Tuesday, November 20, 2012

Mr Chicken, Tempat Makan Burger Halal...

assalamualaikum...

kali ni saya nak share tentang Restoren Mr Chicken, tempat kami sekeluarga kadang2 makan di waktu kemalasan masak...hehehe

spt yg saya share sebelum ni di SINI, penduduk German ni sebahagiannya berasal dr Turki dan beragama Islam..
jadi terima kasih kepada mereka2 ini yg telah menubuhkan restoren halal yg memudahkan kami untuk menjamu selera...

hiasan dalaman yg bersih :)


Mr Chicken ni hanya berada di dalam negeri NRW dan tak semua bandar di dalam NRW yg ada.
ada menu standard contohnya Nuget, Chicken Wing, Taco, Döner dan Dürüm, dan ada menu pilihan, contohnya di Duisburg ni tak ada ayam golek (huhuhu), so kalau nak makan, gigihla kami ke Essen...hihihihi

dan ada Burger Ikan jugak, jaaauuhhh lagi sedap dan besar dr burger ikan makcik mcd...huhuhu
so sejujurnya, kami tak ada masalah untuk boikot mcd sbb before ni pon mmg bercinta nak masuk situ, ye lah sbb tak halal kan. yg boleh makan ialah burger ikan yg cenoet itu je pong..huhuhu


antara menu yg ada..

ni menu yg kami order...

so warga NRW boleh klik website rasmi Mr Chicken untuk keterangan lanjut. bahasa available ialah Deutsch & Turki...hehehe

p/s: besnya la kalau Msia leh buat produk sendiri camni kan...huhuhu

10 comments:

  1. Terliur akak tengok gambar last tu.

    ReplyDelete
  2. Haah la. Berger kat luar Msia memang besau2!.

    Hai.. slmt berkenalan.. hihi.

    ReplyDelete
  3. wah3... best nye ada restoren burger halal... cni mmg takde...nak makan burger kena wat sendiri kat rumah... even roti burger pun kena buat sendiri... daging burger ada yg halal imported la tapinya... so bila teringin nak makan kat restoren kami akan ke star kebab... hahaha...takde kaitan langsung ngn burger kan... yg sama nye set kebab tu sekali ngn fries n soft drink...ngeee

    ReplyDelete
  4. rasanya marrybrown tu franchise malaysia..tapi sayangnya publisiti kurang meriah dan pr diorang tak pandai promosi..

    patutnya masa macam ni la dia promote company diorang..ini tidak.. mcd yg terhegeh hegeh buat promosi burger free..hehh..

    ReplyDelete
  5. mcm syok je lepak sini makan ayam sambil menulis. huhuhu

    ReplyDelete
  6. macam syok je. terliur saya tgk gambar tuy. mesti rasa berger dia special sikit. hehe

    ReplyDelete
  7. salam.. tinggal jejak di sini..

    done follow u.. follow me back..:)
    http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/

    ReplyDelete