Monday, November 26, 2012

KDrama: Pasta (Korean Series)..

assalamualaikum...

lama tak bercerita topik korean siries kan? hehehe

kali ni saya nak share satu cerita yg menjadi top 5 saya.. Pasta
selepas King 2 Hearts, Coffee Prince, Iris (yee Ika dah masuk carta cerita yg ko peromot akak hehehe...:P ), Secret Garden, Playful Kiss, BOF...alamak dah lebih 5 ni huhu...

sebenarnya, hero & heroin citer ni saya tak minat. heroinnya tak pernah nampak tp hero nya adalah 2nd hero cerita Coffee Prince (of course la i pandang oppa Gong Yoo aje hehehe)
tp saya jenis yg open, kalau orang cakap sedap, saya boleh cuba tengok sesuatu cerita tu..
so Pasta ni kakak saya la yg perkenalkan (walau rasanya sampai skarang dia tak tgk lagi huhuhu)

 

tapi seriyes, mmg saya suka cerita ni, sbbnya cerita ni sangat memberi inspirasi...
tanpa watak jahat yg melampau, dia banyak fokus pada watak perempuan tu yg tak mengenal erti putus asa dan sangat bersemangat tinggi untuk berjaya dalam kerjanya...
walau berkali2 dipecat oleh Chef dia (belum jadi boipren), dia tetap buat muka tak malu datang bekerja..
walau kemudiannya Chef nya (dah jadi boipren) letak jawatan, dia tetap tanak resign (sampai Chef dia bengang) dan masih bekerja di restoren tu..

ada scene yg sedih (time dia terpaksa masak berkali2 depan ayah dia, dan time masakan dia asik keje reject)..
dan mestilah baaaaanyak yg sweet jugak, bila time Chef dia pujuk dia, tanpa ayat romantis tp boleh buatkan dia tersenyum kembali...
dan paling kiut bila heroin ni dok mengekor Chef sambil sebut Chep Chep....hihihi
dan walau dia marah or tak puas hati, dia tetap jawap Yes Chep...huhuhu
dan Chef dia yg sangat annoying masa awal2 cerita bertukar jadi sweet bila start sukakan heroin tu..sampaikan ada part dia plak melebih2 suka hehehe....

ost dia pon bes...2 favourite lagu dia
Jung Ah - You're Cute


SNSD - Forever



untuk baca sinopis dia, boleh klik SINI


4 comments:

  1. wah3... peminat cite korea ye. sy dulu2 je zaman bujang...hehe

    ReplyDelete
  2. dah tengok hujak citer ni...suka sebab ada berkait dengan dapur, tengok masak2 best giler...
    kalau ada cuba tengok love rain pulak... cheq sue dah 3 kali... tetap jatuh cinta dengan ceritanya...no 1 gittew...

    saranghe -_-

    ReplyDelete
  3. rasanya pernah tertengok tayang kat tv..tapi tak tengok sangat sbb heronya tak hensem..hahaha...

    ReplyDelete
  4. Wahhh baru terbaca psl cite ni 2,3 hari lps. Dah bookmark tp xsmpt nk tgk lg. N yes! I loveeeee coffee prince!

    ReplyDelete