makan roti bakar keras bergula ni, teringat time dolu2 beli kat kedai runcit depan jengka saya...
tak sangka mudah betul nak buat...
sedap plak tu..krus krus menggeget...hehehe
sesuai unt kami kat sini yg banyak roti dan kurang sarapan dijual di pasaran.. *dan surirumah yg terlebih rajin macam saya hehehe :P
time kasih kak hana a.k.a jiran sebelah umah kat msia nun...nanti balik akak datang, saya hidang roti ni ek...hahahaha :P
ROTI GULA
- by hanamemories
Bahan-bahan
- Roti keping putih gardenia atau apa jua jenama
- Butter@Marjerin secukupnya - cairkan (utk mudah sapu) *saya pakai marjerin unt lebih rasa lemak2
- Gula kasar secukupnya
Cara-cara
- Panaskan oven suhu 180.
- Alaskan loyang pembakar dengan kertas minyak/baking paper.
- Potong roti empat bahagian (supaya mudah utk disimpan). *saya buat sekeping2 maleh nak potong
- Susun ke atas loyang pembakar.
- Sapu butter@marjerin ke atas roti. Kemudian taburkan gula.
- Bakar selama 15min atau sehingga keperangan.
- Sejukkan di atas redai dan simpan dalam bekas kedap udara.
Hmm sedapnya! Patu lawan dgn kopi panas , uuu enak! Hehehehehe
ReplyDeletecicah ngan milo pun sedap nie...
ReplyDeleteoh! ai like.nak buat jugek yey!
ReplyDeletesimple kan? sedapnya.. nanti boleh cuba (^___^)
ReplyDelete