Monday, January 17, 2011

From Germany to London With Love..Part 1

assalamualaikum...

maaf tuan umah bercuti lama..:)
ada yg windu tak? gegege....

mm las week kami ke london..plan mengejut..
ahli rombongan terkejut, tuan umah yg nak terima kami kompom la lagi terkejut..
huhuhu maapla ye kak long..
apapun trime kasih x terhingga atas kesudian kak long asmida mensupport penginapan kami..mai la datang duisburg ye..hihihi..

pes & seken day kami di london, kami sewa kete..
masih setia ngan corsa..sbb kiut cam kami hahaha..:P

en husben dreber berhemah posing ngan kete..:)


so pes day kami jenjalan jauh sket..alang-alang dah ada transport..
kami ke Stonehenge..dlm sejam lebih perjalanan..
wahhh tak sangka saya..seronok sangat..
sbb ni antara tempat yg mmg saya nak pegi..
alhamdulillah syukur tak terhingga..
muke excited saya..hihih
oppss abaikan model kecik baju ungu tuh, dia tgh bad mood kene paksa bangun dr tido haha...


rasa nak tau lebih lanjut tentang Stonehenge ni, klik sini ye..:)

ni gambaran asal Stonehenge ni, 2500 - 2000 SM..


skarang tinggal bongkah2 batu ni aje..dah x complete..
tp still subhanallah..




close up batu-batu tu sket..hehe


lokasi tujuan seterusnye ialah factory outlet di Swindon, dlm sejam lebih gak dr Stonehenge..
jalan nye, ya Allah..jalan kampung rupenye yg makcik GPS ni tunjuk kat kami..
agaknye mmg tu satu-satunye jalan dr Stonehenge ke situ kot..haha
ikut aje le..dah la masa tuh dah gelap suam-suam kuku..
kiranye bismillahi tawakkal aje ala ni hihi..
dah tuh ada lak batu2 tercacak masa on the way tuh..
tatau tempat ni nama ape, kami blasah aje tangkap gamba..hihihi ;)
tgk, siap ada lopak2 lagi tepi jalan ni..


pekena Fish & Chip dulu, wahhh besnye lama x makan..
ikannye panjang berlengkar2..rasa mmg marbelesss...:)


mengikut kata Kak Long tu, Swindon ni antara factory outlet yg murah berbanding yg lain..
ada GAP, John Lewis, Timberland, Polo Ralph Lauren, Hugo Boss dan lain-lain..
kami pon beli ala-ala aje, sbb x bape biasa ngan barang branded-branded ni..hihi..
tp jenama ni still biasa denga di Msia..kalu jenama barang di German ni, kompom mmg x penah denga..huhu kampung nyee aku...:(



ni je le satu2 nye kedai yg kami mampu borong abes..Cadbury..hahaha


To be Continued..

7 comments:

  1. waa......jauh mengembara ye.....

    ReplyDelete
  2. sungguuuuhhhhh seronokkkk ....

    ReplyDelete
  3. fuiyoooooo bestnyerr jenjalann... hamzah kata comey kete tuh cam korang! kekekeke... eh hmzh suh bg no tipon kat jerman.. nnti bg kat emel pesbok er... yoroshiku..

    ReplyDelete
  4. Wahhhhhhhh best nya adik Hajar bercuti2 London...

    Swindon, rindu nya. Dulu kami pergi Clarks ada sale seronok memborong. Insyallah akan pergi lagi...

    ReplyDelete
  5. wah bestnyer...hari tu saya pi London tak sampai ke stonhenge tu..jauh nk ke sana...pi 4 hari tak cukup kena pi lagi nanti...hehe btw outlet shopping tu kat Bicester village ke? hari tu saya ke BV jer memang murah..best shopping!..:)

    ReplyDelete
  6. itah:hehe dah leh komen ye..bagus2..:P
    aya:haha takde la jauh sgt dr sini, naik flight cuma sejam aje..hihi
    kak ton:mmg suuunnnggguhhh seronok..bab ongkos aje yg x bape seronok haha...:P
    kak hana:haha sebenanye sbb kete tuh paling murah..ayat di atas tuh kaber line aje hahahaha
    kak azi:bes kan london, patut la ramai org Msia suke, rege pon x mahal sangat compared Germany..
    kak nieza: aa kami dok lama gak.kalu dr London ada tour bus ke sini.mm Swindon ni bkn kat Bicester, yg BV tuh kami x gi..hihihi

    ReplyDelete