Thursday, January 20, 2011

Zapin Yang Tinggal..

video
assalamualaikum..

saje nak share lagu ni pada kengkawan semua..
kakak saya upload di fb..lepas denga terlayan jiwangs la kejap..
so terasa nak share kat sini plak..

lagu ni lagu lama..kakak Melah yang nyanyi..
hehe kami satu famili mmg minat kak melah ni, pasal dia orang Johor kan..
kami plak gedik2 ngaku org Johor padahal dah lahir di Pahang..
x kisahla kan, janji kampung di Johor, kira org Johor la kan...hahaha :P

sayu plak denga lagu ni..
teringat plak kat mak di Jengka..
sob sob sob..
mm gitu la hidup ni kan, dr kecik mak ayah bela kita..
dah besar, tambah2 dah kawen, berjauhla dr mak ayah dan famili..
kene plak cam saya ni, husben bawak lari ke obersea..huhu lagi la tak terkata..
nak kate apa lagi kan, kalu ikut sayang mak ayah mmg sampai bile-bile nak dok bawah ketiak dia..hahahaha...
cuma satu aje yg saya harapkan..
saya masih diberi kesempatan untuk melihat wajah mak saya yg tersayang..
di alam nyata, bukan di skype mahupon di yahoo messenger..huhu

p/s: nak nyanyi sket la..
saudaraku dengar nyanyianku..
kalau boleh pulanglah selalu..

abang ngah, abang dat, kak ina dan kak anie..
smoga dapat selalu berada di samping mak..


uwaaaaaaaaaaaaa....

8 comments:

  1. Hajar kampung kat Johor? Johor di mana? BP ke Muar or Pontian just teka aje ni dari nama awak tu?

    ReplyDelete
  2. kak azi: batu pahat, parit besar bagan..:)

    ReplyDelete
  3. huhuhu.. sedey mode la pulak...
    sian mak jatuh kereta.. bukan jatuh motor
    jatuh dgn kereta sekali

    ReplyDelete
  4. kak anie:haha tuh la nasib baik mak ok..tp cam klakar mak citer masa nak jatuh tuh..

    ReplyDelete
  5. Lorrrrrrr yeke... huhuhhu kami selalu beli ikan segar kat Parit Besar tu... Rumah nenek suami pun kat Bagan.. hehehehehe.. Sekampung rupanya kita nya?

    P.s
    Next time kalau dah balik Msia dan Hajar ada balik kampung singgah la rumah kami di Peserai..

    ReplyDelete
  6. kak azi: hehe ye ke..insyaAllah..tp nenek baru je meninggal before saya dtg german arituh..tp makcik pakcik wak semua still ada lagi kat sana..:D

    ReplyDelete
  7. hehehe hajar, x sangka ade juga org len yg salu nak dok bawah ketiak mak huhu.. ingatkan sy sorang je yg camtu, dah kawin pun masih mencarik2 mak.. hehe.. rupe2 nye 'kita serupa, kita serupaaaaa...' (haaa tu sy pulak yg nyanyi, kot still ingat lagu tu :)
    tu la kan, klu bole nak sentiasa dekat ngn mak, wlupun ade YM and Skype, tapi nak jugak mak ade depan mata.. **sigh**

    ReplyDelete
  8. ana: hehe dolu masa zaman kapel asik nak lekat ngan boipren aje..dah kawen baru sebuk nak dok ngan mak plak..hehehe padan muke sendrik...

    ReplyDelete