Wednesday, March 21, 2012

BBQ drei N..

Assalamualaikum...

entri yg lama diperam sbb karangan panjang tak siap2 hahaha..:P

las wiken (ketika draf asal ditulis) ber BBQ bersama2 komuniti Malaysia di sini (Duisburg) dan bandar2 sekitar..
penganjurnya Group Drei N (Abang Nazri, Kak Nadia dan Nafiz) yg mengsponsor ayam, daging dan kambing..danke danke muah muah..:D bersempena Kak Nadia dah nak tamat Phd..7 thn mengembara dr Msia ke German, dari Masters ke Phd, perjalanan yg panjang kan?..

juga potluck dr kami tukang makan ni, macam-macam juadah, dr yg tau nama spt Murtabak, Rojak Buah, Cucur Udang, Karipap, Mihun Goreng...


sampailah yg tak tau nama...hihihi..


lokasi yg sama, Tasik Wedau yg dipenuhi pokok pokok, walaupon skarang dah tinggal ranting aje tetap sojuk huhuhuhu...


tempat BBQ yg dah dipenuhi oleh kami kami...



gigih adik adik membakar....caiyok2!!


ucapan dr Group drei N....famili yg eppi dan dianggap kakak & abang oleh adik adik di sini termasuk la saya hik hik hik


persembahan nyanyian oleh adik adik ni...


ada main kotak beracun jugak..paling sadis bila ada yg kene celup kaki dlm air tasik yg gegegegege itu...huhuhu


sesi gamba beramai..acara wajib hehehe..


selain kami, ada jugak tetamu tak diundang iaitu angsa yg sudi join sbb kelaparan..huhuhu


hadiah kenang kenangan dr kami..


yg ada dan tiada dlm gamba semua sain...hihihhi


seronok gather gather beramai2..bersama sama adik, kakak dan abang, macam satu famili besar :)
tp sedih jugak sbb sorang sorang dah balik Msia..tinggal lah kami yg masih meneruskan perjuangan di lab (dan di umah hik hik hik)..:P
apapon AJA AJA FIGHTING!! Kak Nadia unt defend Viva ni, moga dipermudahkan segala urusan..insyaAllah :)

6 comments:

  1. Tahniah! Lama tu berjuang. Mudah2an urusan kami disini pun tamat dgn jayanya nanti. amin..

    ReplyDelete
  2. buat masa winter ker ni???
    tgk pun dah tahu sejukkkkkk
    byk nyer foods....teringin nak makan murtabak la plak ngeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. las bbq masa bulan 10 tuh lagi sejuk..huhuhu..meibi sbb dlm hutan sket tuh yg agak agak gigil...
      hahaha murtabak tuh bbg marbeles..mmg lagi bes dr yg beli kat pasar malam tuh tau hihii

      Delete
  3. wah bestnya dpt makan ramai2..meriah gitu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg meriah bila sesekali berkumpul hehehe

      Delete