Sunday, March 18, 2012

Homemade Pizza...

assalamualaikum...

pizza buatan sendiri...pueh ati nak bubuh ape..hihihi

saya guna resepi NI aje, ulang tayang tak jemu jemu...
1/2 adunan dapat sedulang besar..cukuplah unt kami 4 beranak ni..

half tuna dan half sosej & salami...
006

tuang cheese sesuka ati dan lemak lemak di dalam badan pon bersorak gumbira..hehehe :P
008

sooo lecker :)
009

gebu gebu gebuuuuuuu :D
011

19 comments:

  1. Replies
    1. hihihi red velvet nabil pon bes jugekkk hihi

      Delete
  2. wahh hajar pula buat pizza..sedapnya. bestkan bila buat pizza sendiri ni suka ati jer nk bubuh topping tu byk mana pun kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul betul...bab toping tuh mmg heaven hihihi

      Delete
  3. huhuhu.. tambah la lagi 5 kg mcmni

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu bab kg ni yg maleh nak tulis hahahah :P

      Delete
  4. huh terangkat tengok piza ni...ada tak resipi sukat guna cawan blh lah js try buat nti....hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada satu, tp saya penah buat sekali aje...
      http://chequesuechekgu.blogspot.com/2011/12/master-pizza-dough-siaran-dari-kampung.html

      Delete
  5. kalu minta extra cheese dah kena brp ringgit kan, buat sendiri memang sungguh brpuashati, lemak dibadan pun dua kali suka, tapi tak apa asal bahagia, hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahah betul kak sari..bab lemak tuh mmg kompom 100% dia suka :P

      Delete
  6. gebus gilos...letak cheese lebih2 lagi la syiok...kat msia ni mahal gile cheese tu...amek sepeket buat pejam2 mata mcm tak nampak tanda harga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuh la kat msia kene pejam mata dedua belah..mmg tak sanggup nak tengok regenye huhuhuhu

      Delete
  7. dah lama x homemade pizza ni
    amboi dah ada BM meroti la ekkk
    ai malas sebab kena uli ngan tangan hahaha
    dasar pemalas khen

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau i pon takde makcik BM tuh, sure malas jugak ayu..hihihi

      Delete
  8. ummp sedapnyer...sungguh terliur saya....dah ruper pizza hut dah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kengkadang pizza hut pon kalah tau hihihihi (prasan mode)

      Delete
  9. Assalamualaikum Siti,
    Wahhhh...berseleranya tengok homemade pizza tu, esp tang toppingnya.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaimumussalam kak wattie...mmg berselera kak, bab toping tuh jgn citer la, mmg eppi habis lemak2 kat badan ni sbb dapat geng baru hihihi

      Delete
  10. ewah ewah ewah... !! tamo kalah berpizza!! :D

    ReplyDelete