Saturday, March 31, 2012

Sunny (2011) Korean Movie...

assalamualaikum...

pepagi ahad ni, saya nak share satu movie Korea, bertajuk Sunny (2011)..
movie ni saya tgk masa dlm flight balik ke Msia arituh..

bes sangat ceritanya, menyebabkan saya terkenangkan kengkawan sekolah menengah lama, An, Awin, Huda, Fadilah dan Yati..hehehe..

cerita melibatkan pelakon pertengahan usia (30 an) tp tgk citer ni takde la rasa cerita orang tua sbb banyak dia flashback masa derang remaja..
cerita ni takdela sweet sweet hero korea hensyem (hik hik hik :P) tp sweet sweet friendship mereka..

poster citer ni ada 2 versi, yg ni versi mereka remaja..


dan yg ni versi mereka dewasa...

*sumber dr google

trailer citer ni...


cerita mengisahkan Na-Mi (dewasa) yg mencari kawan2 lamanye kerana tak sengaja terjumpa balik ketua kumpulan mereka, Chun-Hwa (group derang nama Sunny), yg sakit dan wish unt jumpe balik geng lama before dia meninggal.

Na-Mi (remaja) ni baru berpindah sekolah, dia ada dialek pelik yg klakar giler dan badan dia shaking kalau dia lapar. so dengan kelebihan dia tuh, dia berjaya selamatkan kawan2 dia yg menyebabkan dia dapat jadi ahli Sunny. derang plan unt buat persembahan tarian lagu Sunny (lagu english 80-an kalau tak salah) tp something happened dan mereka bawak haluan sendiri..

sedih jugak bila akhirnya Chun-Hwa mati tanpa sempat jumpa 2 kawan mereka..dan akhirnya mereka menari hanya di depan gamba mendiang Chun-Hwa tuh je..huhuhu

10 comments:

  1. ai suker citer ni
    then from movie ni ai minat ngan kang sora
    lawa walaupun chubby sket

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo ye ke..bes dia belakon kan..pandai derang carik muka sama masa dia kecik & dewasa...hehe

      Delete
  2. sy lama dh tak layan citer korea...maybe kalau layan nti berhantu2 plak sy...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe betul mmg tepat cakap js tuh hehehe

      Delete
  3. laaa...sampai ke German demam korea rupanye... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. fizah peminat jugak ke? saya sejak coti coti takde gaji ni, inilah hobi baru..hahahaha

      Delete
  4. macam bes je... lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa is xpenah layan korea.. dulu xsangga2 suka (^_____^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihhi meh la kita laaaaaayyyaaaannnn citer korea...:D

      Delete
  5. lama tak layan ceter korea ni..kalau dah mula tgk nanti dapur pun boleh jadi tak berasap..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tepat tuh kak nieza..kalau ngan en husben mmg saya ajak dia tgk movie aje..sbb pendek kan..kalau dia ke lab baru saya bukak koleksi korean siries saya hahahah :P

      Delete