Saturday, July 2, 2011
Kacang Buncis dan Hati Ayam..
assalamualaikum...
okeh skarang sudah abis citer jalan-jalan..
kita citer bab masak pulak ek...hehehe
kejadian hati ayam masak ngan kacang buncis ni sudah laaamaaaa....
sudah menjadi sejarah pon hehehhe...
dan sejarah ni berulang ulang bak lagu new boys dolu2 kan...sbb tukang masak nye ni suka makan kacang buncis...:D
eh eh citer bab new boys pulak ye, mentang2 la tomok baru je kawen..hihihih :P
oh ya kacang buncis ada jual kat sini..orang jerman panggil bohnen..
kebanyakannya kecik2 halus2 tak macam di Msia..lebih kecik dr jari kelingking saya...hihii
KACANG BUNCIS MASAK HATI AYAM
- sumber hajar@catatandarideutschland
Bahan-bahan
Kacang buncis - potong serong
Hati + jantung ayam - dipotong sederhana
1/4 biji bawang besar - dihiris
1 ulas bawang putih - dihiris
2 ulas lada cili - diketuk
Minyak untuk menumis
Cara-cara
1) Hati ayam dibersihkan, ditos dan dilumur kunyit.
2) Panaskan minyak, tumis bawang dan lada hingga naik bau
3) Masukkan hati ayam. Goreng sehingga masak
4) Masukkan kacang buncis, gaul rata sehingga kacang masak
5) Perasakan dengan garam dan gula. Siap
Simple je kan? heheheh
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment