Monday, April 11, 2011

Shortening versi Deutschland..

assalamualaikum..

saje nak share bende alah ni..
kat Msia dipanggil shortening, dok dlm bekas kecik2..
shortening di sini a.k.a Pflanzenfett di pek mcm butter..seketul besar 1 kg...huhuh
nak tak nak terpaksa la beli kan...hihihi tah taun bile baru nak abis ni..:P



sebenanye mencabar gak proses baking membaking kalu dok obersea..
tambah2 plak kalu negara tuh x guna english..
so terpaksalah guna segala method yg ada..cam tanye senior ke, pakai pakcik google unt translate or carik gamba ke..or last choice belek satu2 kat pasaraya la...hahahaha :P

5 comments:

  1. oo gitu yer....akak pun kat sini tak guna english susah juga nk beli brng2. shortening tu masih dok guna stok dr Msia nanti abis nk kena cari juga ni.

    ReplyDelete
  2. Susah gak erk duk perantauan ni erk. Malaysia Boleh!!!

    ReplyDelete
  3. kak nieza: aa kan kak, kami kat sini baking powder=backpulver, baking soda=natron, yis=hefe..hihihi...

    kak sam: hehe betul Malaysia Boleh! dengan bantuan teknologi..gegeegeg

    ReplyDelete
  4. Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)


    http://www.zuwairiaiman.com

    ReplyDelete
  5. bobhandburry: insyaAllah..terima kasih..:)

    ReplyDelete